úterý, června 08, 2010

Žluté mámení

Ingredience:
černý sezam
bílý sezam
sezamový nebo dýňový olej
kari
kardamon
tandoori masala
dijonská hořčice
2 střední cibule
8 větších žampionů
2 větší mrkve
nať z jarní cibulky
rýžová smetana
kokosové mléko

Na dýňovém oleji si na mírném plameni osmahneme cibulku, kari, kardamon, tandoori masalu a sezam. Když máme cibuli do žluta, přidáme i žampiony a mrkvev nakrájenou na menší kousky. Poté, co začne zelenina měknout, přidáme asi půl balení rýžové smetany, asi třetina plechovky kokosového mléka, dvě kávové lžičky dijonské hořčice. Pokud máme už zeleninu úplně měkkou, můžeme přidat i na jemno nakrájenou nať z jarní cibulky. Vhodné je podávat s rýží, kterou vaříme ve osolené vodě s kari. Dobrý by k tomu jistě byl i salát z nějakého více hořkého salátu, například z čekanky.

2 komentáře:

té mandle řekl(a)...

Páni, zní to tak zvláštně, až mě to láká k vyzkoušení.. Jen nevím, kde většinu ingrediencí sehnat? Dýňový olej, rýžová smetana...(o.o)

Julinka řekl(a)...

Oj, určitě to zkus, je to moc dobré:). Dýňový olej možná v nějaké zdravé výživě, ale dá se nahradit jiným více aromatickým - třeba sezamovým (taktéž zdravá výživa), ale postačí i normální sluečnicový. A rýžovou smetanu mají tamtéž, dá se nahradit buď sójovou (ta už bývá i v supermarketech) anebo živočišnou. :)